Aanbod.

Taekwondo.

Deze Koreaanse verdedigingssport kenmerkt zich door een harde, explosieve en rechtlijnige stijl met veel high kicks. Een mooie mix van traditionele houdingen en effectiviteit. Omdat taekwondo heel technisch is vormt het een goede basis voor het leren van andere vechtsporten zoals kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA).

Een beginnende taekwondoka leert naast simpele zelfverdedigingstechnieken ook de basistrappen en –stoten, afweren en veel voetenwerk.

Als je net met taekwondo begint draag je een witte band, de volgende stap is de gele. De graden verlopen als volgt: wit-geel-oranje-groen-groen met blauwe slip-blauw-blauw met bruine slip-bruin met zwarte slip-bruin met 2 zwarte slippen-zwart (1e dan). De kleuren willen nog wel eens verschillen per stijl, maar je doorloopt altijd de 10 graden.

Sportschool Kwikkers streeft ernaar om twee keer per jaar examens te organiseren, mits de leerlingen er klaar voor zijn. De samenstelling van onze groep is zeer divers. Niet alleen in leeftijd, maar ook in niveau. Voor ons als docenten is dat leuk en afwisselend maar ook de leerlingen profiteren hiervan: zo kun je immers veel van elkaar leren.

Kickboksen.

Op onze sportschool beoefenen we de sport op de traditionele Thaise manier (ook wel bekend als Muay Thai). Het grote verschil tussen regulier boksen en Thai-of kickboksen is het gebruik van knieën, ellebogen en benen. Bij het regulier boksen wordt er alleen met de vuisten gevochten, in het kickboksen mogen ook knieën, ellebogen en benen gebruikt worden.

Ook is clinchen een toegestane techniek. Bij een reguliere bokswedstrijd worden vechters van elkaar gescheiden zodra ze elkaar als het ware omarmen, binnen het kickboksen is het op dat moment toegestaan om stoten toe te brengen.

Mede door de K1 en Glory is het kickboksen bekend en populair geworden. Bij Sportschool Kwikkers hebben wij een vaste groep kickboksers die in leeftijd varieert van 10 tot 70 jaar.